Buat Hadiah Rekaan Anda Secara Online!

10 December 2009

Study wei study!!!

Sekarang ni minggu exam....study la.....korang nak tengok ape yg study...hehehehe...
Ade kat bawah ni......


Haaa.....ni la yg aku study.....hhehee....Google Earth Flight Simulator....best gak study nih...leh round2 dunia mcm naik flight.....maklumlah...dah lame tak terbang...huhuhuu............Kalau korang nk tau gambar bukit kat dalam foto atas tu bukit bauk la....aku terbang2 kat area poli td.....banyak kali jugak aku terhempas kat area poli tu...ekkekkee....pilot tak bertauliah.....

06 December 2009

Kereta terjun di KB Mall!!???



Sebuah kereta yg pemandunya tidak dikenali terjun dari tingkat 4 tempat parking di atas KB Mall melanggar  tembokdan terus terjunam masuk ke dalam KB Mall...
2 orang maut dan 1 cedera parah...
















05 December 2009

Final Exam!!

Tak nak tulis panjang2 kat sini..sebab busy tgh study ni....betul ke tgh study ni??
Korang paham2 sendiri la ye...
Huhhuhuu......


Pencuri Wifi di Petronas


















Haaa.....pencuri wifi kat petronas??





















Haha....tadi mase aku dgn sahabat2 keluar pergi mkn..berhenti kat petronas sebab salah seorang sahabat aku nak bagi mkn die punye kuda...pastu aku pergi la tuggu dkt sebelah tepi kedai mesra tu...korang nak tau ape yg aku nampak??
Korang tgk la foto kat bawah ni......




Hah...korang nampak tak ape tu...mmg tamak haloba betul la pencuri nih...
Dah la curi wifi....karen pun die kebas gak(dlm foto tu wayar charger pencuri tu punye laptop sambung kt plug petronas tu)
Pastu main wifi lam krete..haha...aku tgk cun jgk pencuri nih....maybe die tgh reply komen2 lam facebook die kot...hahaha......
Lepas ni g curi minyak lak......

04 December 2009

Sembilan Nyawa Kucing

Musibah bukan hanya kena pada manusia, bahkan pada haiwan juga. Pada manusia, musibah berkemungkinan besar sebagai kaffarah kepada dosa-dosanya, namun musibah yang tertimpa atas haiwan banyaknya kerana kerakusan dan kecuaian manusia.

































Di Bloomington, seekor kucing dilaporkan cedera parah terkena tujaman anak panah. Yang ajaibnya ia masih mampu hidup kepalanya telah ditembusi anak panah tersebut.Sungguh Allah Maha Kuasa.

Kucing yang diberi nama Brownie itu dipercayai dipanah oleh individu yang tidak bertanggungjawab namun doktor haiwan tersebut percaya kucing itu selamat kerana ia baru kehilangan salah satu daripada sembilan nyawanya.

Seorang doktor haiwan di sini berjaya menyelamatkan nyawa Brownie yang berusia empat tahun apabila anak panah sepanjang 33 sentimeter di bahagian tengkorak itu dikeluarkan.

Inilah yang dikatakan berpantang maut sebelum ajal. Cuba bayang dan dengar-dengarkan apakah kata-kata dan rintihan si Brownie ini sebelum anak panah selamat dikeluarkan? Allah Allah Allah...nyiluunya....

02 December 2009

Nokia 6700 Slide yang menggoda!!

Okeh...ni aku nak tunjuk sikit foto-foto henfon Nokia 6700 Slide ni...smart siot...






SPESIFIKASI



General & Hardware
Date Announced2009, 4Q
Network TechnologyGSM 850 / 900 / 1800 / 1900
HSDPA 900 / 1900 / 2100
HSDPA 850 / 1900 / 2100 - American version
Dimensions (mm)95.2 x 46.1 x 15.9
Weight (g)110
Available coloursAluminum, Pink, Petrol-blue, Red, Lime, Purple
Screen Size240 x 320 , 2.2 inch
Screen ColorTFT, 16M colors
TypeSlider
AntennaFixed Internal
PhonebookUnlimited
Internal(MB)45
Memory SlotmicroSD, up to 16GB, 2GB included
Battery TypeLi-Ion 860 mAh
Stand-by (hrs)300 Hours (2G) / 250 Hours (3G)
TalkTime(min)240 Min (2G) / 180 Min (3G)
Entertainment
Polyphonic
MP3Yes
FM RadioYes
TV ReceiverNull
Video RecordYes
Video SupportWMV/RV/MP4/3GP video player
Audio SupportMP3/WMA/WAV/RA/AAC/M4A music player
Messaging
SMSYes
MMSYes
EMSNo
EmailYes
Connectivity
HSDPAYes
WIFI/WLANNo
3GYes
EDGEClass 32, 296 / 177.6 kbits
GPRSClass 10 (4+1/3+2 slots)
BluetoothYes (A2DP)
USB PortYes
Infrared (IrDA)No
Data CableYes
Software
Platform / OSProprietary
Java (J2ME)Yes
WAPYes Ver 2.0
BrowserxHTML, HTML
Predictive Text EntryT9
PIM ApplicationVoice memo, Organizer
Other ApplicationFlash Lite 3.0, Nokia Maps
Personals
ThemesYes
Caller IDPhotocall
ProfileIDYes
Camera Specifications
Lens TypeCMOS, 5.0 Megapixel
Digital zoom
Max. Resolution2592 x 1944
FlashYes
Night ModeYes
FrameCarl Zeiss optics, autofocus, LED flash Types
Extra Features
Photo Format
VideoYes
Video FormatVGA@15fps
Harga masih belum diketahui...anggaran dlm lingkungan RM 800 - RM 1100





















Maybe akan menjadi henfon aku yg seterusnya kot....hehehe.....awesome!!erotic!!


Windows 8 pada 2012

Baru sahaja sebulan sejak Microsoft melepaskan Windows 7 kepada umum, dan melalui maklumat yang didapati daripada Microsoft, ianya kelihatan yang mana versi seterusnya sistem operasi mereka akan dapat dilihat dalam tempoh masa tiga tahun lagi, iaitu lebih kurang pada tahun 2012.





Melalui Windows 8 selewat-lewatnya pada tahun 2012. Ianya maih lagi lama lagi, dan para pengguna yang sudah pun melangakui Windows Vista sebelum ini, mungkin tidak akan menunggu sekian lama untuk sistem operasi Microsoft yang terbaru, dan mungkin akan mencuba Windows 7. Microsoft sendiri mengumumkan yang mana Windows 7 amat laku, dan dijual dengan amat laju sekali buat masa ini.
Buat masa ini, info-info berkaitan Windows 8 masih belum kelihatan lagi. Namun begitu, ianya diketahui yang mana Windows 8 kelak hanya akan membawakan sokongan untuk komputer 64-bit sahaja, dan akan membawakan sokongan sehingga 128-bit. Berkemungkinan besar, Windows 7 adalah sistem operasi versi 32-bit terakhir daripada Microsoft.”


Walaupun buat masa ini Microsoft masih belum bercakap berkenaan Windows 8 kepada umum, beberapa berita kedengaran mengatakan Windows 8 yang bakal dilepaskan pada 2012 kelak. Windows 8 kelak dikatakan bakal membawa evolusi antaramuka sekali lagi dengan beberapa penambahan menarik.
Windows 7 memperlihatkan evolusi antaramuka daripada Windows Vista, yang mana antaramukanya diperkemaskan dengan prestasi yang amat menggagumkan sekali. Windows 8 dijangka akan berevolusi lagi sekali dengan membawakan NUI/GUI generasi baru, dengan bukan sekadar sokongan sentuhan, tetapi lebih daripada itu.
Buat masa ini, ianya masih belum diketahui yang mana Windows 8 akan digunakan sebagai nama kod untuk sistem operasi Windows yang baru kelak, tetapi, buat masa ini, ramai memanggilnya dengan menggunakan nama kod tersebut. Ianya juga dikatakan bahawa selain daripada sentuhan, Windows 8 juga akan membawakan sokongan suara dan ucapan sekali.

AWESOME!!
Tak sabar nak tunggu.
Source : (http://amanz.my/)



Gelak Khas Ep 1 P 2/2 (Matan Tentera Jepun)

Gelak Khas Ep 1 P 1/2 (Matan Tentera Jepun)

30 November 2009

Cara shopping pada masa akan datang

Aku suke!!best la nk shopping cmni..x payah susah2 cari fitting room lg dowh...xde lak nak timbul isu skodeng lam fitting room tu...huhuhu....
Korang tunggu la...suatu hari nanti mesti apa yg ditunjukkan lam video ni akan menjadi kenyataan....zaman dah maju....dunia dah berubah...



Awesome!!

Lelaki yang Susah

Kenapa lelaki rasa cmni??adakah ia disebab perempuan??atau sebab lelaki itu sendiri??

1. Jika kamu melayannya dengan baik, dia fikir kamu jatuh cinta kepadanya. Jika tidak, kamu akan dianggapnya sombong.


2. Jika kamu berpakaian cantik, dia fikir kamu sedang cuba untuk menggodanya. Jika tidak, dia kata kamu kekampungan.


3. Jika kamu berdebat dengannya, dia kata kamu keras kepala. Jika kamu berdiam diri, dia kata kamu tak ada IQ tinggi.


4. Jika kamu lebih pintar daripada dia, dia akan jatuh air muka. Jika dia yang lebih pintar, dia bilang hebat.


5. Jika kamu tidak cinta padanya, dia akan cuba mendapatkanmu bermati-matian. Jika kamu mencintainya, dia akan cuba untuk meninggalkanmu.


6. Jika kamu beritahu dia masalahmu, dia kata kamu menyusahkan. Jika tidak, dia tuduh kamu tidak mempercayainya.


7. Jika kamu cerewet padanya, dia anggap kamu seperti seorang pengasuh Jika dia yang cerewet pada kamu, itu kerana dia mengambil berat.


8. Jika kamu mungkir janji kamu, kamu tidak boleh dipercayai. Jika dia yang ingkari janjinya, dia melakukannya kerana terpaksa.


9. Jika kamu menyakitinya, kamu sangat kejam. Jika dia yang menyakitimu, itu kerana kamu terlalu sensitif dan terlalu sukar untuk dijaga hati.


10. Jika kamu mengirimkan ini pada lelaki-lelaki, mereka pasti bersumpah semua ini tidak benar.



Korang renung-renungkanlah...dan selamat beramal....



OH! Dungun

Dah lebih kurang 20 tahun aku duk kt dungun ni....2 tahun je sebenarnye.....huhuhu.....
Tapi aku tak pernah pun rase cm orang Dungun...maybe aku ni mmg bukan orang Dungun kot...arghh...mmg la bukan dowh....aku orang BP la dowh...Umbrella Hills....ekekeke......aku sedang merapu ni....ntah pape....giler kot...tgk je la 2 3 keping foto kt bawah ni.....kt bandar Dungun la tu.....baru snap td ngn henfon SE S500i Hafiz Samad mase tunggu Judin g beli selipar.....


























Haa..mamat yg tgh berjalan(x nampak die bjln sebab ni gambar still) tu la Judin...haha....blurrr.......

29 November 2009

Ibadah Korban


Hukum Korban
Korban hukumnya sunat dalam mazhab Syafie bagi orang berada atau miskin. Wajib dalam mazhab Hanafi bagi orang berada, sunat bagi orang miskin. Akikah hukumnya sunat dalam semua mazhab.
Waktu melakukan ibadah Korban
Korban boleh dilakukan selama 4 hari Hariraya Aidiladha.
Bolehkah diniatkan akikah semasa melakukan korban?
Boleh juga diniatkan akikah semasa korban, cuma kurang martabat dan nilainya berbanding korban. 7 bahagian daging korban (tidak termasuk akikah) akan menjadi seekor binatang tunggangan kita meniti titian sirat di hari akhirat.
Pembahagian daging
Tiap-tiap orang sunat makan daging korbannya sendiri (lembu yang dikorbankan). Menyalahi sunnah nabi sekiranya lembu A yang dikorban tetapi daging lembu B yang diberi. (dicampur-campur daging lembu A dan B). Hati, jantung, daging peha (depan, belakang) juga mesti dibahagi tujuh bahagian. Tulang rusuk juga mesti dibahagi 7, misalnya 2 batang/keping tulang seorang. Bahagian seperti kepala dan kaki tidak wajib dibahagi 7 (kaki cuma ada 4 kaki).





































Bolehkah daging korban diberi kepada orang kaya?
Daging korban boleh diberi kepada orang miskin atau kaya walaupun orang itu juga melakukan ibadah korban, tetapi tidak boleh diberi kepada orang kafir.





































Bolehkah daging korban disimpan?
Pada permulaan Islam tidak boleh, Nabi larang simpan daging korban. Namun akhirnya dibolehkan. Satu bahagian daging korban dibahagi tiga. 1/3 dari satu bahagian kita ambil, 2/3 dari satu bahagian dibahagikan. Daging korban yang boleh disimpan ialah 1/3 dari 1 bahagian yang dikorbankan. Daging akikah tidak boleh disimpan, hendaklah dihabiskan.





































Sedekah pahala korban unuk Nabi
Nabi Muhammad s.a.w. juga telah mengorbankan dua ekor kibas yang besar salah satunya untukdirinya dan yang satu lagi untuk umatnya. Kita juga sepatutnya melakukan korban untuk Nabi
Bahawasanya Nabi berkorban dua ekor kibas kedua-duanya berwarna putih bercampur hitam. Seekor untuk diriNya s.a.w  dan seekor lagi untuk umatNya yang mengaku KeEsaan Allah ta’ala ( yang beriman) dan menyaksikan (mengaku) KeRasulanNya”.

24 November 2009

Lembu yang Gagah Perkasa

Ntah pape aku citer pasal lembu lak nih...btw...enjoy it...(enjoy dgn lembu??)



Ade lagi...klik more tu....

23 November 2009

Foto kemalangan Ngeri..!!

Foto-foto di dalam entry ini amat NGERI dan JIJIK dan mungkin tidak sesuai untuk sesetengah pihak. Bagi mereka yang  mudah lemah semangat dan takut akan darah dinasihatkan supaya tidak meneruskan hajat untuk membaca entry ini. Jika ada pihak yang berdegil dan telah termuntah ke atas komputer masing-masing, pihak Green Boy a.k.a Budak Hijau tidak akan bertanggungjawab.

Harap Maklum.

Perkara yang sudah terlepas atau hilang dari Umat Islam

  • Ilmu Pengetahuan
  • Kepimpinan bertaraf sejagat
  • Akhlak dan budi pekerti yang mulia
  • Ukhwah dan kasih sayang
  • Rasa sifat cemburu terhadap agama dan terhadap kaum wanita
  • Perpaduan dan kesatuan Umat Islam
  • Rasa bertuhan dan rasa tauhid
  • Rasa cinta kepada Akhirat
  • Rasa takut dengan Tuhan atau dosa
  • Rasa tawakal
  • Rasa qanaah
  • Sifat redha
  • Sifat sabar
  • Sifat tolak ansur
  • Persahabatan di kalangan kaum muslimin
  • Sifat taat dan setia kepada pemimpin
  • Tamadun Islam
  • Undang undang dan perlembagaan Islam

Walaupun ringkas...renung2kanlah.....