Buat Hadiah Rekaan Anda Secara Online!

22 December 2011

Alhamdulillah....

Alhamdulilah...syukur...selepas setahun menunggu, akhirnya aku berjaya melangkah ke alam lain iaitu alam pekerjaan.


Mulai 27 Disember 2011, aku mula bekerja di Ikatan Muslimin Malaysia(ISMA) sebagai seorang video editor....jee.....


(rase mcm skema je ayat2 d atas tu...wahahah..)

10 March 2011

Kantoi Dengan Bini Dalam Wad

video 


video

RIBENA ADA KANDUNGAN ARAK


LONDON : Pemimpin Islam di Birmingham menggesa diadakan rombakan menyeluruh dalam undang-undang pengguna selepas kemunculan berita menggemparkan bahawa dua minuman ringan kegemaran mengandungi arak.

Birmingham Post semalam melaporkan ramai peniaga membuang stok Ribena dan Lucozade selepas pengguna mendapati ramuan perisa air minuman itu mengandungi arak meskipun pada paras yang rendah. Peraturan makanan tidak mensyaratkan pengeluar produk itu, Glaxo-SmithKline menyenaraikan arak pada bungkusan minuman itu kerana kandungan arak itu pada! kadar yang rendah.

Bagaimanapun, umat Islam yang diharamkan daripada meminum arak mendakwa semua minuman ringan seharusnya dilabelkan dengan jelas jika ada ramuan yang bercampur arak meskipun amat sedikit. Empat tahun lalu, Walkers, sebuah syarikat makanan, menukar label pada bungkusan kerepeknya selepas akhbar Birmingham Post mendedahkan snek keju dan bawangnya

mengandungi ekstrak lembu tidak sembelih. Kandungan arak dalam Ribena dan Lucozade adalah kurang daripada 0.1 peratus tetapi umat Islam memberitahu Birmingham Post bahawa mereka kecewa selepas mengetahui bahawa mereka sejak sekian lama meminum arak meskipun pada paras yang teramat rendah.

Pengerusi Masjid Jamik Birmingham, Dr Mohammed Naseem menyuarakan rasa terkejutnya kerana undang-undang itu masih membenarkan kandungan dalam makanan atau minuman tidak dinyatakan dengan jelas pada label.. 'Kita amat kecewa kerana sebelum ini umat Islam menganggap minuman ringan seperti Ribena dan Lucozade ini halal tetapi sebaliknya,' katanya.

Pekedai yang juga anggota Persatuan Peniaga Ladypool, Mohammed Zaman Khan berkata penjualan Ribena dan Lucozade jatuh mendadak sejak beberapa minggu lalu dan beliau memastikan produk itu tiada pada rak kedainya.

Jurucakap Glaxo-SmithKline memberi alasan label minuman dan makanan pasti tidak dapat dibaca jika peraturan mensyaratkan semua komponen bagi penyediaan makanan itu dinyatakan. 'Sesetengah bahan perasa mengandungi lebih 50 komponen. Kami amat sensitif dengan keperluan budaya pengguna dan cuba menangani isu itu jika ia dimaklumkan kepada kami,' katanya.

Beliau mengakui minuman tenaga Lucozade berperisa asli, limau, tropika dan sitrus mengandungi paras rendah arak begitu juga dengan lima perasa yang disediakan untuk Ribena.




03 March 2011

Filter Rokok Adalah Dari Darah Babi!




Bukan hanya merokok itu membawa maut tetapi penyelidik mengakui tisu darah babi digunakan untuk membuat filter rokok.

Pada pengakuan yang memungkinkan mengakibatkan rasa bingung dan cepat terkejut kepada perokok, seorang penulis Belanda akan mengeluar sebuah buku yang mendakwa darah babi (khinzir) digunakan sebagai bahan membuat filter rokok.

Buku berjudul 
Pig 05049 yang ditulis oleh Christien Meindertsam menyenaraikan 185 cara anggota-anggota babi boleh digunakan termasuk gula-gula, shampoo, roti, bird dan peluru. Mengikut buku ini, Hemoglobin (darah) babi digunakan untuk menapis racun atau kimia yang berbahaya yang berada pada rokok.

The Indonesian Consumer Protection Foundation (YLKI) mahu pihak berkuasa menyelidiki dakwaan ini. “Kalau dakwaan ini benar National Food and Drug Monitoring Agency (BPOM), the Ministry of Health and the Indonesian Ulema Council’s Food and Drug Analysis Agency (LPPOM) wajib membuat penyelidikan sampel dengan kadar yang segera.,” rayu Tulus Abadi, Pengerusi YLKI, kepada 
Jakarta Globe.

Mengikut Tulus pengeluar rokok memang mengunakan penapis rokok dan tidak ada yang diproses secara local.

Professor Simon Chapman dari The School of Public Health di University of Sydney berkata dalam Web university tersebut, “many devout Islamic and Jewish smokers and some vegetarians would be horrified to think they were putting a filter in their mouth which contained a pig product.”





24 February 2011

Lawak Samy Vellu


1. Samy Velu Berkata Tentang Pos Laju;

"Besoh kirim, hari ini juga sampai "



2. Di TV yang dia berkata dia malu;

"Ini prekara sangat memalukan saya dan kemaluan saya sangat-sangat la besar"



3. Samy berkata dalam ceramah;

"Kita akan bina satu jambatan wuntuk worang-worang kampong di sini"

Lantas seseorang bertanya,

"Datuk,sini takde sungai, buat apa bina jambatan?

dan Samy dengan bangga membalas ,

"Kalao takde sungai,kita bina sungai"



4. Kata-kata Samy yang tersohor kepada pemberita;

"Toll naik sikit, banyak marah saya. You worang ingat semua ini toll saya punyer bapah punya kah!"



5. Semasa krisis air;

"Semua worang diminta jangan membuang aiyerr..!"



6. Tentang masalah sosial;

"Worang-worang2 muda sekarang banyak suka hisap dade(dadah).." 



7. Semasa kempen derma darah di Sg.Siput;

"Marilah kita semua menderma dare(darah)..."



8. Semasa memberi ucapan di pelbagai acara;

"Selamat datang saudara-mara semua" (Ia sepatutnya saudara-saudari)



9. Semasa bising-bising tentang Al Arqam;

"Saya gumbira bahawa didapati tiada pemuda MIC terlibat dalam kes arqam"



10. Juga lawak tersohor Samy;

"Kita akan bina roket pigi matahari".....

Pemberita menjawab.."Tapi Dato, matahari terlalu panas untuk didekati"...

Jawab samy..

"Itu tade masalah....kita hantar waktu malam"....

Lagi Kerana Facebook


Kalau sebelum ni aku ade post pasal bayi di Mesir di beri nama "Facebook".
Tapi kali ni korang tengoklah...hehehee......


 Kereta "Facebook"




Kedai "Facebook" 



GAMBAR KEDAI BUKU FACEBOOK


Boleh kena saman dengan Mark Zuckerberg ni...hahaha

 

Apa Hebatnya Agama Lain Selain ISLAM

'Pernah dengar cerita Aisyah Bukhari yang murtad tak lama dulu? Suratkhabar banyak menutup kes ini kononnya untuk menjaga perkauman, tak nak terjadi kacau bilau. Kes Aisyah yang murtad dan banyak kes murtad lain ditutup sedemikian rupa atas alasan bercinta, ikutboyfriend.

Cerita yang akan saya bawa ini agak panjang tetapi sekiranya kamu seorang Islam yang peka dan sayangkan agama kita Islam, buatlah sesuatu, paling kurang fowardkan email ni kepada saudara kita yang tak tahu menahu. Ataupun selemah-lemahnya, berdoa agar kita semua serta saudara-saudara kita terselamat daripada fitnah akhir zaman yang paling besar ini.

Ini bukan cerita rekaan saya tetapi hanya petikan dari ceramah yang saya dengar dari mulut peguambela kes ini Zulkifli Nordin di Madrasah Hidayah. Murtad dikalangan orang Melayu kini sudah menjadi ancaman kepada kita. Indeks pencemaran akidah mengikut jabatan statistik dan perangkaan Tahun 1989 aje, 4776 orang Melayu mohon tukar nama dari Melayu kepada bukan Melayu atas alasan keluar dari Islam.


Tahun 1997, bila Saari Bustamah mengambil alih jawatan mufti dari Datuk Hashim Yahya, perkara pertama yang disentuh adalah murtad. Menurutnya sehingga Julai 1997, 3,000 orang murtad di KL sahaja. Tahun 1998 saja, 516 orang sudah murtad. Aisyah bukan kes pertama murtad, sebelum ini dah beratus kes timbul tetapi ditutup oleh pihak tertentu.

Setakat kes Aisyah, dah 40 fail murtad dikendalikan oleh saudara kita Zulkifli Nordin. Mengapa kes Aisyah ini kita rasa ralat sangat? Kes ini satu simbol yang tunjukkan pada kita orang Melayu. Sistem pertahanan akidah kita amat rapuh. Akidah kita diserang ditubi dari segala sudut. Yang kita tak nampak dengan menggunakan system perundangan dan kehakiman kita sendiri.

Kes ini boleh dilihat dari 2 sudut.(Klik MORE untuk selanjutnya)

21 February 2011

Bayi diberi nama "Facebook"

KAHERAH- Seorang ayah di Mesir telah mendedikasikan fenomena laman web sosial sebagai nama anaknya, Facebook. Bayi bernama unik itu menjadi tanda revolusi baru di Mesir.

Menurut laporan akhbar Al-Ahram, Jamal Ibrahim, 20 tahun, memberikan nama anak perempuannya sebagai Facebook. Ibrahim mengaku sangat kagum dengan peranan laman web sosial itu dalam organisasi pemberontakan di Tahrir Square dan beberapa kawasan lain di Mesir.



1.jpg (600×300)

Nama lengkap anak perempuannya adalah Facebook Jamal Ibrahim. Di Mesir, terdapat lebih dari lima juta pengguna Facebook, jauh lebih ramai berbanding negara lain di Timur Tengah. Pengguna Facebook terus melonjak selama satu bulan terakhir kerana revolusi Mesir. Sekurang-kurangnya, 32 ribu 'group' dan 14 ribu halaman Facebook telah muncul sejak 25 Januari.

Pemerintah Tentera Mesir juga mulai menggunakan Facebook untuk mendekati pemuda Mesir. Salah satu grafiti bekas Presiden Mesir Hosni Mubarak telah dicantumkan dan membentuk perkataan ‘Terima Kasih Facebook’.


14 February 2011

Kemalangan pasangan kekasih[18SG]

AMARAN : BAGI YANG MENGANDUNG, LEMAH SEMANGAT ATAU SEBAGAINYA, DINASIHATKAN SUPAYA TIDAK MENONTON VIDEO INI.

video

Fikir-fikirkanlah......dan selamat beramal...

*old video

13 February 2011

Kemalangan ngeri di Machang, Kelantan [18SG]

AMARAN : BAGI YANG MENGANDUNG, LEMAH SEMANGAT ATAU SEBAGAINYA, DINASIHATKAN SUPAYA TIDAK MENONTON VIDEO INI.


video


*old video

09 February 2011

Kemalangan ngeri Mat Rempit[18SG]

AMARAN : BAGI YANG MENGANDUNG, LEMAH SEMANGAT ATAU SEBAGAINYA, DINASIHATKAN SUPAYA TIDAK MENONTON VIDEO INI.

video

Merempit adalah haram dan berdosa.

Detik selepas kemalangan[18SG]

AMARAN : BAGI YANG MENGANDUNG, LEMAH SEMANGAT ATAU SEBAGAINYA, DINASIHATKAN SUPAYA TIDAK MENONTON VIDEO INI.

video


Nasib pemandu tersebut selepas itu tidak diketahui..

29 January 2011

Perkara Yang Membuatkan Lelaki Kurang Senang Dengan Wanita

1. Lelaki tak suke dengan pompuan yg berpura-pura santun dan lemah lembut.Lelaki lebih suka akan sikap semula jadi terhadap wanita itu sendiri dan ia lebih menambat hati. Percaya lah..itu lah yg lelaki suka.

2. Lelaki juga amat benci jikalau ada perempuan suke mengkritik kaum sejenis mereka terutamanya mengenai gaya penampilan.Kononnya mereka lebih anggun dri wanita lain.Lelaki sebenarnye x ambik port pon mengenai fesyen wanita asalkan kemas dan menarik pon dah cukup.


3. Lelaki juga tidak senang dengan perangai perempuan yang mencemburui pasangannya sendiri krn kelebihan yang ada.Cth seperti kekasih anda sendiri cemburu dengan anda sbb duit dlm akaun anda lebih byk dr dia…huhuhu…


4. Lelaki juga tidak suke dilayan secara emosi.Seperti terpaksa memanggil nama manja n selalu ingin belaian mesra dari pasangan anda(kecualilah jikalau anda yang mahu melakukannya!).Jika benar perasaan syg itu ada dihati,tak perlulah selalu menunjukkan secara zahir.


5. Sesetengah wanita mahukan kekasih yang dapat menghabiskan masa hanya dengan mereka.Perkara ini sedikit sebanyak mengganggu privacy kaum lelaki.Lebih teruk apabila ada wanita yg suke merisik-risik drpd org yg rapat dengan kekasihnya.dan tidak kurang teruk ada yg suke bongkar data-data peribadi pasangan nya didalam laptop mahupun didalam hanfon pasangannya hanya kerana rasa curiga.


6. Emosi wanita juga boleh membuatkan lelaki naik angin.Mana taknya sbg contoh klu kuku jarinya terpatah atau hanfonnya rosak,mula la dier bising n kecoh sekampung dibuatnye,komplen x abis-abis..Lelaki mmg rimas klu bab hal-hal remeh temeh di perbesarkan.



7. Never ending shopping!!..ha ni satu lg tabiat yang lelaki kurang senang dengan wanita,kalau bershopping mcm la “tiada esok bagimu”.Shopping tu boleh tapi jgn la sampai keterlaluan.


8. Wanita yang suka byk ckp,suka membebel juga membuatkan kaum lelaki rimas sentiasa.KLu nk berckp boleh tapi jgn la non stop,huhuhu leh buat kekasih anda melarikan diri tau.Silap-silap kene sakit jantung jadiknya.hehehe


9. Wanita yang suka sgt boikot,merajuk tak tentu pasal dan mogok tak bertempat,mampu membuatkan keegoan lelaki tercabar!Kalau dah selalu sgt buat perangai,mahu angkat kaki juga dibuatnya.Hah! klu dah terjadi adegan sebegini,jawabnya “usah ditangisi pemergian daku!”